sunnuntai 22. helmikuuta 2015

With music I am complete

Tämä teksti ei nyt varsinaisesti ole runoilua tai rytmikkäitä sanoja. Haluaisin silti jakaa muutaman sanan yhdestä ihmisyyden runollisimmasta ja monimuotoisimmasta, kaikkia koskettavasta asiasta - musiikista. Kuuntelin tässä miljoonannen kerran mun treenejä buustaavaa listaa, listaa joka on täynnä musiikkia lähes jokaisesta genrestä. Mietin, miten jäätävän mahtavat vibat voi tietyt listahitit, agreräppi ja raskaan rosoinen metallimusa herättää tässä yhdessä samassa ihmissielussa. Metallimusiikki on ehdottomasti sydäntä lähimpänä, mutta kaikessa musiikissa on sitä jotain. Mieti sitä sun ominta musiikkia, mikä polttaa just sun omaa olemusta jopa fyysisiin tuntemuksiin asti? Ootko niitä, jotka vaipuu kyyneliin pianomusasta vai niitä, jotka saa melkeen sähköiskuja vauhdikkaammista rytmeistä? Vai ootko molempia?

Joskus eräs hevibiisi sai mut haaveilemaan siitä, että voisin soittaa ihan saakelin nopeita tahteja bändin rumpalina. Joskus musiikki saa melkeen tanssimaan keskellä katua. Joskus tiskaaminen ja imurointi onkin yhtäkkiä melkeen taidetta, kun kuulokkeet lätkäsee korville. Joskus kauniit kappaleet saa miettimään niitä elämän syvimpiä mietteitä ja laittamaan vaikka kauniin viestin ystävälle. Livemusiikki on ihan oma lukunsa musiikin fiiliksistä puhuttaessa. Nilen keikalla tuntu melkeen siltä, että vaipuisin transsiin, Ystävien näkeminen lavalla soittamassa tai laulamassa on myöskin niitä sisuskaluja järisyttäviä fiiliksiä - kerran herkistyin ihan kyyneliin, kun kuulin yhden ystävän laulavan ekaa kertaa.

Mulla musiikki menee luihin ja ytimiin, pakottaa melkeen liikkumaan. Kuntosalilla beastmode on lähestulkoon taattu, jos kuulokkeista soi just ne oikeat, massiivista voimantunnetta herättävät biisit. Hymy karkaa joskus väkisinkin huulille, kun tulee just se oikea biisi. Joskus on niitä päiviä, kun motivaatio koulua ja kaikkea muuta tekemistä kohtaan on pohjalukemissa ja makaat vaan sängyssä, koittaen kelata, mistä sais sen energiapiikin - sitten sitä tajuaa aina sen musiikin voiman ja alkaa taas luukuttaa. Lyriikat on monesti melkeen niinku sanotuksia omalle sielunmaisemalle, sit tulee ne kylmät väreet. Voi tulla myös ne elinvoiman väristykset ja ne tunteet, jotka saa vaan toimintaan ja jopa muuttaa asenteita.

Mulle musiikki on voima, euforia. Se on melkeen niinku muutama nikama lisää selkärankaan. Musiikki on onni ja siinä piilee niin paljon muistoja. Musiikki on rakkaus.

Mikäpä oiskaan parempi tapa sinetöidä tämä pohdinta, kuin laittaa tähän kuunneltavaksi muutama biisi, jotka mulle on just nyt, tänään, sitä henkistä kofeiinia ja voimantunnetta. Ota säkin nyt, jos pystyt, niin kuunneltavaksi just niitä biisejä, joissa on sulle pieni pala maailmaa, onnellisuutta ja voimaa.

Tech N9ne - Caribou Lou

Lacuna Coil - Unspoken


Fall Out Boy - Centuries

Breakdown of Sanity - Deliverance

Haloo Helsinki! - Kiitos ei ole kirosana

Fort Minor - Remember the Name

Gojira - The Axe

Pantera - Cowboys from Hell

Ja ehkä myös pari sellasta biisiä, jotka mahdollistaa rauhalliseen fiilikseen vaipumisen, ainaki mulla..!

Seether - Broken


In This Moment - The Fighter


Bring Me the Horizon - Deathbeds

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti